Vriezer maaltijd en slowcooker: Romige Kip-Champignon ragout

Romige Kip-Champignon ragout (2x4 personen)
1 kilo kippendijenvlees
400 gram kastanje champignons
2 cups uien gesnipperd
3 teentjes knoflook gesnipperd
2 theelepels worchestershiresaus
Peper
Zout
Witte saus:
50 gram boter
50 gram bloem
500 ml melk
Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en laat meebakken. Voeg dan de melk toe roer goed met een garde tot er geen klonten meer zijn. Schenk hem in een ovenschaal die je even hebt afgespoeld met koud water. Eet je het gelijk dan hoeft het natuurlijk niet af te koelen en gooi je het met de rest in de slowcooker.
Als vriezermaaltijd:
Maak 2 zakken klaar met daarop de naam en 5 uur low in slowcooker.
Verdeel de rest van de ingrediƫnten over de zakken. Dus de helft van de kip in
de ene zak en de andere helft in de andere zak. Verdeel daarna de witte saus
als hij is afgekoeld over de 2 zakken en kneed even door. Zorg dat alle lucht
eruit is of als je zoals ik een vacumeerapparaat hebt je hem vacuüm trekt. Maak
plat en laat plat invriezen.
Haal hem een avond van te voren uit de vriezer en doe hem
de volgende dag in de slowcooker en zet op low voor 5 uur. Roer na een half uur
even goed door, want anders is de saus wat klonterig. Na doorroeren is hij
glad. Hij was bij mij wat dun en de laatste 15 minuten heb ik de deksel eraf
gehaald.
Lekker met rijst of pasta. Eet smakelijk!
Reacties