Bol.com

BoekenBoeken

Vriezermaaltijd en slowcooker: Texas Chili


 Dit recept is reeds eerder op deze blog geweest. Toen heb ik hem gewoon in de oven gemaakt, maar nu aangepast voor de slowcooker. Ik heb er dus veel vocht uitgehaald. Het resultaat zalig, En de rest van het flesje bier kan je natuurlijk erbij drinken ;-)

Texas Chili (1 zak voor 4 personen)

  • 500 gram riblappen
  • 1 ui gesneden
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 1 1/2 theelepel komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1/2 flesje bruin bier
  • 1 blik kidneybonen
Vriezermaaltijd: Doe alle ingrediënten in een zak voor de vriezer en schrijf erop "voeg nog 1/2 flesje bruin bier toe + 4 uur low +kidneybonen toevoegen en daarna nog 4 uur low". Vries de zak plat in en haal hem de avond ervoor eruit. Doe dan wat op de zak staat of volg de rest hieronder.

Slowcooker: Doe alle ingrediënten in de slowcooker op de kidneybonen na (voor de vriezerzak, pak je dus nog even het bier) en zet de slowcooker op low voor 4 uur. Doe dan de kidneybonen erbij voor nog eens 4 uur.

Lekker met rijst. Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)