Aardappelsalade met pestodressing
Aardappelsalade met pestodressing
500 gram nieuwe aardappels
1 flinke theelepel huisgemaakte pesto of uit een potje
3 eetlepels goede olijfolie
sap van 1 citroen
twee flinke eetlepels mayonaise
peper en zout
¼ cup pijnboompitten
een handvol basilicumblaadjes
Kook de aardappels tot ze gaar zijn en spoel ze af met koud water. Ik heb ze in de schil gekookt en heel gelaten.
Meng de pesto, olijfolie, citroensap en mayonaise voor de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Pel de aardappels en snijdt ze in vieren. Meng de aardappels met enkele eetlepels van de dressing en voeg zoveel dressing toe als jij lekker vindt.
Zet in de koelkast voor een paar uur om op smaak te komen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en snijdt de basilicumblaadjes in fijne reepjes en meng dit door de salade.
Eet smakelijk!
Reacties