donderdag 28 april 2011

Chowder

Chowder
Wat heb je nodig:
30 gram boter
1 ui, fijngehakt
1 kleine prei, in dunne ringetjes
1 venkelknol, in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij in dunne schijfjes
1 teen knoflook, fijngehakt
1 1/2 eetlepel bloem
250 ml melk
2 potten visfond
3 middelgrote aardappels in blokjes van ongeveer een cm
400 gram gemengde vis (bijvoorbeeld zalm, kabeljauw, coquilles, gamba's, gekookte mosselen, etc)
room en dille ter garnering


Smelt de boter in een grote pan en doe hier alle groenten bij en fruit deze op een laag vuur een minuut of 5. Doe nu de bloem erbij en bak deze nog even 2 minuten mee. Doe nu de visfond en melk er langzaam bij totdat er een gebonden soep ontstaat. Doe er nu de aardappels bij en laat de soep zachtjes 15 minuten koken. Doe dan de vis erbij en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken. Doe in 2 kommen een beetje room en wat dille en schenk hierop de soep.
Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen: