zaterdag 9 april 2011

Kipsnitzel

Vandaag zelf kipsnitzels gemaakt. Ik had ergens gezien dat je de kipfilet moest marineren in karnemelk. Dus geprobeerd en dat was toch lekker. Op vrijdag eten we altijd makkelijke en ik had de kip ook al de dag van te voren te marineren gezet.

Voor 4 personen:
2 dubbele kipfilets
3 dl karnemelk
1 eetlepel worcestersaus
ca. 125 gram vers broodkruim (heb ik standaard in de vriezer)
ca. 50 gram parmezaanse kaas of oude kaas, geraspt
kruiden naar smaak, bijvoorbeeld tijm, cayennepeper, zout
olie om in te frituren

Halveer de kipfilets. Sla ze plat tussen 2 stukjes plasticfolie. Doe ze in een bak of diepvrieszak en doe de karnemelk en worcestersaus erbij en laat dit een dag marineren in de koelkast of minstens 30 minuten.
Zet een koekenpan op het vuur met een laagje olie van ongeveer een 0,5 cm en laat dit op hoog vuur warm worden. Ik heb arachideolie gebruikt, omdat die vooraan stond, maar het had ook sojaolie of zonnebloemolie kunnen zijn. Geen olijfolie, dat is minder lekker.
Doe alle ingredienten voor de korst op een groot bord, meng dit goed en leg hier op de kipfilets en druk ze goed aan.
Doe ze hierna in de hete olie en bak ze ongeveer 3 minuten per kant, maar dit ligt eraan hoe dun je ze hebt geslagen. Mijn slaan viel wat tegen.
Wij hadden er een heerlijke salade bij met een dressing van slasaus, honing, mosterd en witte wijnazijn en een snuf peper en zout. De sla was gewone botersla met hierdoor nog 3 hard gekookte eieren en een paar tomaatjes.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: