Bol.com

BoekenBoeken

Rogvleugelpakketje

Ja ja vandaag zouden we gevulde paprika's eten, maar John was in IJmuiden en had vis op de afslag gehaald en zo aten we vandaag rogvleugel. Erg lekker.
Daarbij zaten geglaceerde wortels.

2 kleine Rogvleugels of 1 grote in tweeen verdeeld
geraspte gember
geraspte sereh (citroengras)
1 sjalotje, gesnipperd
1 pot visfond
peper, zout en olijfolie
125 ml creme fraiche
1,5 eetlepel maizena
koriander fijngehakt

Verwarm de oven op 200 graden. Scheur 2 stukken aluminiumfolie af en vet ze in. Leg hier per stuk 1 stuk rogvleugel op. Doe er een theelepel gember en sereh op en smeer dit uit. Strooi er hierna peper en zout over en maak het pakketje dicht. Leg ze 20 minuten in het midden van de olie op een bakplaat.
Doe in een steelpan de visfond, 2 theelepels gember en 2 theelepels sereh en het sjalotje en laat dit 10 minuten koken. Zeef de saus en doe er hierna de creme fraiche bij. Maak een papje van de maizena en 3 eetlepels water en doe dat bij de saus samen met de koriander en roer goed. Maak op smaak met peper en zout.
Haal de rogvleugel uit de oven en leg dit op het bord met de saus erover en een partje limoen.
Eet Smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)