zaterdag 14 mei 2011

aspergesoep

Aspergesoep
Wat heb je nodig:
500 gram asperges geschild en in kleinere stukjes gesneden van ongeveer een cm, de kopjes ierz groter, zodat je wel hele kopjes hebt, maar de asperge-schillen bewaren
125 ml slagroom
gerookte kipfiletm gerookte zalm of ham

Zet ongeveer een liter water op met de aspergeschillen en de houtachtige uiteinden en laat dit aan de kook komen. Doe de asperges in een zeef in het water zodat ze niet mengen met de schillen. Na 3 minuten zet je het vuur onder de pan uit en laat het met de deksel op de pan nog een minuutje of 10 staan. Haal de zeef met de asperges uit de pan en leg deze even op een bord en haal de kopjes er tussenuit en leg deze apart.  Zeef de bouillon en doe deze in een blender of keukenmachine en doe hierbij de stukjes asperge, maar niet de kopjes. Blender dit tot een gladde soep. Doe dit terug in de pan samen met de kopjes en laat het weer warm worden. Doe er slagroom bij.
Doe in de soepkommen wat blokjes van de gerookte kip of vis en schep hier de soep op.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: