zaterdag 14 mei 2011

Soort van Goulash a la Judith

Goulash a la Judith
Wat heb je nodig:
25 gram boter
250 gram stoofvlees in wat grotere blokken gesneden
1 grote ui of 2 kleinere, grof gesneden
2 tenen knoflook, gesnipperd
groot blokje tomatenpuree
een blik gepelde tomaten
een glas rode wijn
2 paprika's in blokjes
edit: erg lekker is het ook om een theelepel gerookte paprikapoeder toe te voegen.

Smelt de boter in een braadpan en bak hierin kort het vlees, de ui en de knoflook aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze ook kort mee. Voeg peper en zout toe. Doe de gepelde tomaten en de wijn erbij en roer goed en voeg eventueel nog wat water of wijn toe om hem iets dunner te maken en het vlees te laten onder staan. Laat dit minstens anderhalf uur stoven op een kleine pit waarvan een uur zonder deksel om hem wat in te dikken. Voeg daarna de paprika toe en laat deze nog een half uur meestoven, ondertussen kun je bijvoorbeeld de rijst, spatzel of aardappels koken om erbij te eten.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: