vrijdag 20 mei 2011

Spaghetti bolognese a la Judith

Spaghetti bolognese a la Judith
Dit is mijn versie van bolognesesaus en die zal niet met het origineel geheel overeen komen, maar wij vinden hem lekker.
Wat heb je nodig:
olijfolie
2 stengels bleekselderij, geraspt
1 ui, gerapt
1 winterwortel of voor een wat zoetere versie waspeen ter grootte van een winterwortel, geraspt
2 tenen knoflook, geraspt of fijngehakt
500 gram runder- of halfomgehakt
1 pakje gezeefde tomaten
1 runderbouillonblokje
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

Verwarm de olie in een braadpan en doe hier alle groente bij en laat dit 10 minuten zachtjes stoven. Voeg het gehakt toe en laat dit zachtjes rullen. Doe de tomaten er bij en het bouillonblokje en voeg ongeveer 500 ml water toe en de italiaanse kruiden en laat dit zachtjes een half uur pruttelen. Als het goed is rond die tijd een groot gedeelte van het water verdampt en heb je een lekkere dikke saus. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat paprikapoeder.
Variatie: Kook bijvoorbeeld vlinderpasta volgens de gebruiksaanwijzing en voeg als de pasta is uitgelekt genoeg saus toe naar jouw smaak. De ene wil meer saus dan de andere. Meng dit en doe dit in een ovenschaal. Breek een mozzarellabol in stukjes en brokkel dit over de pasta en laat dit even gratineren in de oven of maak een simpele kaassaus met wat room, knoflook en kaas en doe dit erop en laat dit ook in de oven gratineren.
Eet Smakelijk!

Geen opmerkingen: