Harricoverts a la de fransen
Wij kregen in Frankrijk regelmatig harricoverts en ik hou er eigenlijk niet zo van, maar deze waren heerlijk. Niet van die knapperige en lekker van smaak. Ik heb gisteren even geexperimenteerd en het is aardig gelukt.
Harricoverts a la de fransen
250 gram harricoverts
2 teentjes knoflook
1 groentebouillontablet
witte wijn
olijfolie
Kook de harricoverts 25 minuten in water met de bouillontablet erbij. Giet ze af en laat ze daarna goed uitlekken. Snijd de knoflook heel fijn. Doe in een hapjespan een scheutje olijfolie en doe hierin de knoflook zachtjes een minuutje bakken. Voeg de boontjes toe en laat deze ook even kort meebakken, voeg dan een scheutje wijn toe en laat dit kort verdampen. Voeg dan een klein beetje water toe en doe de deksel op de pan en laat dit een tijdje heel zachtjes pruttelen. Mocht het wat droog worden, dan voeg je nog wat water toe.
Bij mij heeft het zo'n 20 minuten opgestaan.
Eet Smakelijk.
Harricoverts a la de fransen
250 gram harricoverts
2 teentjes knoflook
1 groentebouillontablet
witte wijn
olijfolie
Kook de harricoverts 25 minuten in water met de bouillontablet erbij. Giet ze af en laat ze daarna goed uitlekken. Snijd de knoflook heel fijn. Doe in een hapjespan een scheutje olijfolie en doe hierin de knoflook zachtjes een minuutje bakken. Voeg de boontjes toe en laat deze ook even kort meebakken, voeg dan een scheutje wijn toe en laat dit kort verdampen. Voeg dan een klein beetje water toe en doe de deksel op de pan en laat dit een tijdje heel zachtjes pruttelen. Mocht het wat droog worden, dan voeg je nog wat water toe.
Bij mij heeft het zo'n 20 minuten opgestaan.
Eet Smakelijk.
Reacties