Bol.com

BoekenBoeken

Paddenstoelenrisotto

Ik ben dol op risotto's en deze hoort daar zeker bij. Wij aten het met rode mul, maar die viel weg tegen de sterke smaken in de risotto.

Paddenstoelenrisotto
500 gram gemengde paddenstoelen
1 liter hete bospaddenstoelenbouillon
3 eetlepels olijfolie
een zakje gedroogd eekhoorntjesbrood
2 handen geraspte parmezaansekaas
1 ui
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
1 eetlepel truffelolie
200 gram aboriorijst
een glas witte wijn

Maak de paddenstoelen schoon en maak ze iets kleiner, maar niet te klein. Doe 1 eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan en bak hierin de paddenstoelen met de italiaanse kruiden.
Doe intussen in een grote pan met dikke bodem de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui en het gedroogde eekhoorntjesbrood. Voeg na 2 minuutjes de rijst toe en roer goed zodat ieder korreltje bedekt is met olie. Voeg de wijn toe en laat deze helemaal verdampen onder continu roeren.. Voeg daarna soeplepel voor soeplepel de bouillon toe zodra de vorige lepel verdampt is. Als de rijst bijna gaar is voeg je de paddenstoelen toe en ga je door met de bouillon tot de rijst gaar is. Haal de pan van het vuur en voeg de kaas  en de truffelolie toe en roer dit er goed doorheen.
Direct opdienen.
Eet Smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)