Bol.com

BoekenBoeken

Pruimencake

Ik was van de week in de oosterse supermarkt en er lagen heerlijke pruimen. Ik kreeg gelijk zin in een lekker pruimencake en zo geschieden. Hij was heerlijk. Inspiratie opgedaan in Frankrijk, want daar stond regelmatig een pruimendessert of het menu.

Pruimencake


5 pruimen, maar als je er meer wil kan dat ook
1 zakje vanillesuiker
200 gram witte basterdsuiker
200 gram bloem en een beetje om te bestuiven
200 gram boter op kamertemperatuur en een beetje om in te vetten
4 grote eieren
1 en een halve theelepel bakpoeder
een mespunt zout
1 taartvorm

Verwarm de oven op 150 graden.
Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Nu kun je de pruimen in kleinere stukken snijden of ze deze grote houden. Ik denk dat ik de volgende keer ze in kleinere stukken snijdt, want nu zaten niet overal pruimen. en had je best grote stukken zonder pruimen.
Doe de boter met de suiker in een keukenmachine en klop dit goed door elkaar tot de boter goed met de suiker is gemengd. Voeg een ei toen en klop tot deze erdoor is gemengd en voeg dan pas het volgende ei toe en doe dit met alle eieren. Als alle eieren zijn toegevoegd laat hem dan even goed doorkloppen. Voeg de bloem toe en klop deze er ook kort doorheen. Doe dit mengsel in de cakevorm en verdeel dit. Verdeel er dan de pruimen over en zet de cakevorm in de oven. Na ongeveer 75 minuten zal de cake klaar zijn. Controleer dit met een cocktailprikker. Komt die er droog uit dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat hem iets afkoelen voor je hem uit de vorm stort.
Lekker met wat luchtig geslagen room.
Eet Smakelijk

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)