dinsdag 23 augustus 2011

Een tortilla met in bier gemarineerde kip, maissalsa en peper-knoflooksaus

Ik had dit recept gezien en het leek me erg lekker. Nu zat er mais in de groentetas, dus een perfecte kans om het uit te proberen. Ik moest wel dingen aanpassen. We hebben er speciaal de barbeque voor aangezet en ook de taco's er kort op gegrild.


Een tortilla met in bier gemarineerde kip, maissalsa en peper-knoflooksaus
voor de maissalsa:
2 maiskolven
½ rode ui, gesnipperd
½ groene spaanse peper, fijngesnipperd
1 rode puntpaprika
sap van halve limoen
1 eetlepel verse gehakte koriander
½ theelepel suiker
zout
1 eetlepel olijfolie plus om te grillen

Zet de oven op 200 graden. Pak 2 stukken aluminiumfolie, leg de maiskolven erop en sprenkel er een beetje olijfolie over en rol de maiskolven in het folie en leg ze in de oven voor een half uur. Doe er de laatste 10 minuten de paprika bij om ook te grillen. Als het klaar is haal dan alles uit de oven en zet hem uit. Als het afgekoeld is kun je het vel van de puntpaprika afhalen en de maiskorrels van de kolven afsnijden. Snijdt de paprika in kleine stukjes en meng alle verdere ingredienten door elkaar op en breng op smaak.

voor de kip:
Ongeveer 900 gram otbeende, ontvelde kippendijen
2-3 knoflook uitgeperst
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel cayennepeper
½ theelepel kaneel
1 theelepel grof zout
½ theelepel vers gemalen peper
2 eetlepels vers gehakte koriander
250 ml bier (maakt niet uit wat voor soort, ik heb duvel gebruikt en het hele flesje)
2 eetlepels sesamolie
sap van een halve limoen

Meng alle ingredienten met elkaar en doe hier de kip bij en laat minstens 2 uur marineren. Daarna grillen op de bbq of in de grillpan.

knoflook-pepersaus:
2 tenen knoflook gepeld en uitgeperst
½ groene peper fijngehakt
125 ml zure room
peper en zout
2 eetlepels mayonaise

Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit hierin kort de groene peper en knoflook aan. Doe het pepermengsel in een vijzel of kleine keukenmachine en maal of vijzel het klein. Voeg dan de zure room, mayonaise, peper en zout toe

Als dit allemaal klaar is dan grill je een paar tortilla's kort, je snijdt de kip in reepjes en verdeelt de andere ingredienten over de torilla's. Kan ook nog ijsbergsla bij, maar daar ben ik niet zo dol op, dus die hebben we weg gelaten.

Geen opmerkingen: