maandag 29 augustus 2011

Vislasagne

Wij houden beiden er van vis en ook van italiaans, dus deze lasagne maakt dat helemaal goed. De vis varieert per keer. Deze keer was het zalm en kabeljauw.

Vislasagne
300 gram visfilet in kleine stukken gesneden
6 garnalen, gepald koppen apart
een bundeltje gemaakt van 1 laurierblaadje, 1 takje peterselie en een plakje bacon, pancetta of ontbijtspek
4,5 dl melk
1 kleine venkelknol, klein gesneden
1 wortel, klein gesneden
2 stengels bleekselderij, klein gesneden
1 kleine ui, fijn gesneden
lasagnevellen
olijfolie
70 gr boter
0,5 dl witte wijn
40 gram bloem
peper en zout
een halve nootmuskaatnoot
150 gram mini romaatjes
35 gram versgeraspte parmezaanse kaas
25 gram vers broodkruim
de geraspte schil van een halve citroen

Aangezien ik wat lui ben uitgevallen gooi ik alle groente in de keukenmachine door een middelfijne rasp. Verwarm de oven op 180 graden. Smelt 30 gram boter in een hoge pan en fruit hierin ongeveer 10 minuten de groenten aan op laag vuur met de deksel op de pan. Doe het bundeltje en de garnalenkoppen in de pan erbij en laat dit ook nog 15 minuten mee pruttelen. Giet de wijn erbij en laat deze even inkoken. Doe hierna de melk erbij en laat deze aan de kook komen. Zodra het kookt doe je de deksel op de pan en het vuur uit.
Verhit de rest van de boter in een andere diepe pan en als de boter gesmolten is doe je de bloem erbij en roer je het tot een glad papje. Vis met een tang de garnalenkoppen en het bundeltje uit de melk en gooi ze weg. Schep lepel voor lepel de hete melk met de groente bij het bloem-botermengsel en roer het glad tot alle melk en groente op zijn. Breng hem dan aan de kook en laat hem even doorkoken. Doe het vuur uit en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in en doe hier 1/4 van de saus in. Leg hierop 1/3 van de tomaten, 1/3 van de vis en 1/4 van de kaas op. Doe hierop lasagnevellen en heerhaal dit nog 2 keer. Daarna dek je het weer af met lasagnevellen en hier smeer je het laatste beetje saus en kaas. Hier strooi je broodkruim en citroenrasp over. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal 30 minuten in de oven. Haal dan het folie eraf en zet de schaal nog 15 minuten in de oven.
Eet Smakelijk!

Geen opmerkingen: