Bloemkoolrisotto
Dit is een recept van Jamie en was erg lekker. Het komt uit Jamie's Italie.
Bloemkoolrisotto
een romanesco bloemkool
een ui gesnipperd
een halve stengel bleekselderij gesnipperd
2 knoflooktenen gesnipperd
1 liter groente- of kippenbouillon
een halve blikje ansjovis
2 handenvol oud brood in grove stukken gescheurd
gemalen gedroogde rode pepers
een handvol fijngesneden peterselie
een glas witte wijn
200 gram risottorijst
olijfolie
2 klonten boter
70 gram parmezaanse kaas
Haal de roosjes van de bloemkool en maak de steel schoon en snij deze in kleine stukjes. Doe de steeltjes bij de warme bouillon en laat hem op laag vuur zacht worden. Verhit de olie en een klont boter in een grote pan met dikke bodem. Fruit hier op laag vuur de ui, knoflook, bleekselderij en bloemkoolsteel ongeveer 15 minuten. Voeg de rijst toe en zet het vuur iets hoger, zodat de rijst zachtjes bakt. Als hij glazig wordt voeg je de wijn toe en laat deze onder roeren verdampen. Voeg daarna telkens een schep bouillon toe met de bloemkool totdat alle bouillon is opgenomen. Dit duurt ongeveer 15 minuten en in die tijd is de rijst gaar.
Maal de ansjovis en het broodkruim met de olie van de ansjovis en de rode peper fijn in een foodprocessor
Haal dan de pan van het vuur en voeg de peterselie, andere klont boter en kaas toe en laat de pan nog 2 minuten staan met de deksel erop.
Verdeel de risotto en strooi er het broodkruim over.
Eet smakelijk!
Bloemkoolrisotto
een romanesco bloemkool
een ui gesnipperd
een halve stengel bleekselderij gesnipperd
2 knoflooktenen gesnipperd
1 liter groente- of kippenbouillon
een halve blikje ansjovis
2 handenvol oud brood in grove stukken gescheurd
gemalen gedroogde rode pepers
een handvol fijngesneden peterselie
een glas witte wijn
200 gram risottorijst
olijfolie
2 klonten boter
70 gram parmezaanse kaas
Haal de roosjes van de bloemkool en maak de steel schoon en snij deze in kleine stukjes. Doe de steeltjes bij de warme bouillon en laat hem op laag vuur zacht worden. Verhit de olie en een klont boter in een grote pan met dikke bodem. Fruit hier op laag vuur de ui, knoflook, bleekselderij en bloemkoolsteel ongeveer 15 minuten. Voeg de rijst toe en zet het vuur iets hoger, zodat de rijst zachtjes bakt. Als hij glazig wordt voeg je de wijn toe en laat deze onder roeren verdampen. Voeg daarna telkens een schep bouillon toe met de bloemkool totdat alle bouillon is opgenomen. Dit duurt ongeveer 15 minuten en in die tijd is de rijst gaar.
Maal de ansjovis en het broodkruim met de olie van de ansjovis en de rode peper fijn in een foodprocessor
Haal dan de pan van het vuur en voeg de peterselie, andere klont boter en kaas toe en laat de pan nog 2 minuten staan met de deksel erop.
Verdeel de risotto en strooi er het broodkruim over.
Eet smakelijk!
Reacties