zondag 18 september 2011

Hamburgers

Ik heb lekkere zelfgemaakte hamburgers gemaakt en ze waren weer heerlijk. De topping mag je natuurlijk zelf kiezen.

Hamburgers
500 gram riblap of 500 gram rundergehakt als je zelf geen gehaktmolen hebt
1 rode ui
1 eetlepel korianderzaad
1/8 theelepel komijnzaad
5 peperkorrels
1/4 theelepel grof zeezout
1/4 theelepel mosterd
1 ei
een handvol vers broodkruim
olijfolie
4 witte bolletjes

Als je riblap hebt snij de riblap dan in blokjes van 2 cm en leg dit minimaal 30 minuten in de vriezer.
Verwarm de oven op 230 graden.
Doe het korianderzaad, komijnzaad, zout en peper in een vijzel en maakt het fijn. Snipper de ui.
Als je rundergehakt hebt. Meng je alle ingredienten met elkaar in een kom.
Heb je een riblap dan monteer je de gehaktmolen en zet je er de grove schijf op. Meng de kruiden, broodkruim en de ui met de blokjes vlees en doe een eerste maling. Daarna zet je de fijne schijf op de molen en maalt alles nog een keer met de fijne schijf. Daarna meng je het ei en de mosterd er doorheen. Vet een bakplaat of braadslee in met wat olijfolie en vorm van het gehakt 4 hamburgers. Leg deze op de bakplaat en zet het 20 minuten in de oven, de tijd ligt een beetje aan de dikte en wat jij lekker vindt. Rosster de broodjes lichtjes en doe hier de hamburger op. Ik doe soms de laatste minuten nog een plakje kaas op 1 van de burgers.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: