zaterdag 24 september 2011

Soep van pastinaak en pompoen

Ik had nog een halve pompoen en 2 pastinaken in de koelkast en bedacht dat dat weleens een lekkere soep kon worden. Ik heb er een indiaas tintje aan gegeven.

Soep van pastinaak en pompoen
1/2 flespompoen geschild en in blokjes
2 pastinaken geschild en in blokjes
1 ui gesnipperd
1 theelepel indiase kruiden, bijvoorbeeld garam marsala of tandorikruiden
een pot kippenfond
een blik kokosmelk
een scheut olijfolie

Verhit in een pan de olie en fruit hierin op laag vuur de pastinaak, pompoen en ui aan. Doe de indiase kruiden erbij en laat dit ook nog kort meebakken. Voeg dan de kippenfond toe en laat dit alles 30 minuten zachtjes koken. Pureer alles dan met een blender of staafmixer en doe het terug in de pan. Voeg dan wat kokosmelk toe en laat alles lekker doorwarmen.
Eet smakelijk! Je kunt er ook wat gerookte of gare kip aan toevoegen.

Geen opmerkingen: