maandag 5 september 2011

Tomaten-groenten-kippen-minestrone soep

Dat klinkt nog eens als een heftige soep, maar niks is minder waar. Hij is heerlijk en we hebben er met het avondeten en de lunch de volgende dag ervan genoten.

Tomaten-groenten-kippen-minestrone soep
1 courgette grove kwartjes van gesneden
2 kleine uien gesnipperd
een half bosje bospeen in plakjes van een halve cm
2 stengels bleekselderij in plakjes van een halve cm
3 tenen knoflook gesnipperd
2 blikken gepelde tomaten
1 groot blokje tomatenpuree
2 kippenbouillonblokjes
kippendijenvlees in blokjes (ze hadden geen kippenvlees met bot bij de winkel)
Olijfolie
Pasta

In een pan alle groente min de courgette en de tomaten doen met olijfolie en de pan op een laag vuur zetten en de groenten zachtjes 20 minuten laten aanfruiten met de deksel op de pan. Dan voeg je de courgette, tomatenpuree en kip toe en zet het vuur iets hoger en laat dit een minuut of 5 mee bakken. Daarna voeg je de gepelde tomaten, bouillonblokjes en ongeveer 1,5 liter water toe. Breng alles aan de kook en laat de soep een half uur zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn. Voeg dan de pasta toe. Ik had zelf soeppasta en die moest 7 minuten meekoken. Breng op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: