woensdag 19 oktober 2011

Pasta met kip, courgette en geroosterde paprikaroomsaus

Vroeger aten we thuis weleens een recept wat hier op leek, maar dan met paprikasaus uit een zakje en de andere paprika's waren ook niet geroosterd. Toevallig waren de stoplichtpaprika's (rood, groen en gele paprika in een zak) in de aanbieding, anders had ik alleen paprika voor de saus gebruikt en er niet verder doorheen gesneden. De poelier bij ons verkoopt kipbraadlapjes en dit zijn kippenbouten ontvelt en ontbeend. Nu heb ik dit weleens zelf gedaan en een kipkarbonade ontbeend het makkelijkst.

Pasta met kip, courgette en geroosterde paprikaroomsaus
4 rode paprika's
1 groene paprika
1 gele paprika
300 gram kippendijenvlees
1 ui
1 teentje knoflook
1 courgette
100 ml room
1 eetlepel paprikapoeder
een glas witte wijn
een handvol geraspte parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zout
200 gram pasta

Doe alle paprika's in een braadslede en zet deze in een oven van 200 graden en laat ze daar 30 minuten in staan. Doe ze daarna in een plasticzak of in een bak afgesloten met plasticfolie, zodat ze lekker kunnen zweten en het velletje er makkelijker afgaat. Doe de rode paprika's in een blender en blender ze tot een gladde saus. Zet een pan met water op het vuur voor de pasta en een grote hapjespan of braadpan voor de saus.
Kook de pasta beetgaar.
Snijdt de kip in blokjes van ongeveer 2 cm en doe ze in een bakje met het paprikapoeder en meng dit. Snipper de ui en de knoflook. Snijdt de gele en groene paprika in reepjes en snij de courgette in halve maantjes.
Doe de olie in de hapjespan en bak hierin de knoflook en ui aan. Doe na een minuutje de kip erbij en bak deze 5 minuten. Voeg dan de courgette toe en laat dit ook nog een paar minuten mee bakken. Voeg dan de wijn toe en laat deze inkoken. Voeg dan de gesneden paprika en de saus toe en voeg de room toe. Als dit allemaal warm is. Kun je de saus en pasta samenvoegen en als het op de borden ligt er nog wat parmezaanse kaas overheen strooien.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: