Chili con carne
Sorry vergeten een foto te maken. Het was wel een heerlijke chili. Een beetje van Judith en een beetje uit een kookboek.
Chili con carne
250 gram rundergehakt
1 groene paprika, in blokjes
1 blik gepelde tomaten
chilipoeder of een halve theelepel medium paprikapoeder
1 theelepel (gerookt of zoet)paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
halve theelepel oregano
een glas droge witte wijn
1 klein blikje tomatenpuree
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 blik perzikken, alle halfjes in vieren gesneden (optioneel)
1 blik kidneybonen, afgespoeld
olijfolie
zout
Zet een braadpan op het vuur en verwarm wat olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak dit ook mee. Voeg paprika, tomatenpuree, chilipoeder en paprikapoeder toe. De chilipoeder ongeveer een halve theelepel, maar dit ligt eraan hoe oud je chilipoeder is. Hij word langzaam minder pittig. Bak dit alles een minuut of 2 mee. Blus af met de witte wijn. Voeg de bonen en de tomaten toe en laat dit 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de perzikken toe en laat dit nog een minuut meewarmen. De perzikken halen de ergste pit eruit.
Eet smakelijk!
Chili con carne
250 gram rundergehakt
1 groene paprika, in blokjes
1 blik gepelde tomaten
chilipoeder of een halve theelepel medium paprikapoeder
1 theelepel (gerookt of zoet)paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
halve theelepel oregano
een glas droge witte wijn
1 klein blikje tomatenpuree
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 blik perzikken, alle halfjes in vieren gesneden (optioneel)
1 blik kidneybonen, afgespoeld
olijfolie
zout
Zet een braadpan op het vuur en verwarm wat olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak dit ook mee. Voeg paprika, tomatenpuree, chilipoeder en paprikapoeder toe. De chilipoeder ongeveer een halve theelepel, maar dit ligt eraan hoe oud je chilipoeder is. Hij word langzaam minder pittig. Bak dit alles een minuut of 2 mee. Blus af met de witte wijn. Voeg de bonen en de tomaten toe en laat dit 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de perzikken toe en laat dit nog een minuut meewarmen. De perzikken halen de ergste pit eruit.
Eet smakelijk!
Reacties