Bol.com

BoekenBoeken

Gestoofde lamsschenkel met pasta

Hier komt het recept vandaan en het is echt hemels. Zij heeft hier haar inspiratie weer vandaan. Ik heb alleen een paar kleine aanpassingen gedaan aangezien ik niet alles in huis had of gewoon omdat ik daar zin in had.

Gestoofde lamsschenkel met pasta
2 lamsschenkels
2 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, gesnipperd
150 ml droge witte wijn
2 blikken gepelde tomaten
1 theelepel gedroogde tijm
een theelepel suiker
350 ml water
180 gram gedroogde lasagnevellen
1 bol mozzarella
2 handenvol basilicum
olijfolie
een handvol geraspte parmezaanse kaas
een klein handje vol hazelnoten, licht geroosterd
peper en zout

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de lamsschenkel rondom bruin aan. Haal de lamsschenkels uit de pan en fruit in de pan nu de ui en knoflook aan. Blus af met de wijn en voeg de tomaten, suiker en tijm toe. Voeg het water en de schenkels toe en laat dit met de deksel op de pan 3 uur zachtjes stoven.
Haal de schenkels uit de pan en laat nu de tomatensaus inkoken tot hij lobbig is. Ontbot intussen de schenkels en pluk het vlees klein. Voeg dit weer toe aan de saus.
Maak van de basilicum, olijfolie, kaas en hazelnoten een lekkere pesto.
Breek de lasagnevellen in grove stukken boven een pan met kokend water en laat deze zolang koken tot ze al dente zijn. Ik had geen kooktijd op mijn pak vellen staan en heb ze 5 minuten gekookt, toen waren ze perfect.
Giet de vellen af en doe ze door de saus. Verdeel het over de borden en doe er wat pesto over. Breek de mozzarella in stukjes en verdeel die ook over de borden.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)