maandag 7 november 2011

pasta met kalkoen, courgette en paddenstoelen

Wij zouden deze keer eigenlijk zweedse gehaktballetjes eten tot John belde dat hij pas rond een uur of 9 thuis zou zijn. De balletjes zijn minder opwarmbaar, dus heb ik maar met de inhoud van de koelkast een pasta verzonnen, alleen de courgette heb ik nog snel gehaald.

pasta met kalkoen, courgette en paddenstoelen
1 courgette, in 1 cm dikke halve maantjes
250 gram kastanjechampignons in vieren
250 gram kalkoenfilet in dikke repen
125 ml room
1 eetlepel olijfolie
1 sjalotje gesnipperd
2 tenen knoflook gesnipperd
50 ml witte wijn
100 ml water
½ bouillonblokje
peper en zout
180 gram pasta

Verhit in een hapjespan of braadpan de olie en bak hierin de kalkoenfilet aan. Voeg alle groenten toe en bak deze ook een minuut of 5 mee.  Voeg dan de wijn, het wter  en het bouillonblokje toe en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Het vocht mag ook inkoken. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg dan de room toe en laat dit als je slagroom hebt ook wat dikker worden. Breng op smaak met peper en zout
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: