maandag 14 november 2011

Zuurkool uit de oven

Meestal eten wij zuurkool op de volgende manier.

Zuurkool uit de oven
een pakje zuurkool
500 gram aardappels
melk
reepjes zuurkoolspek
boter

Kook de zuurkool met het zuurkoolspek een minuut of 20. Kook in een andere pan de aardappels.
Maak van de aardappels een lekkere puree met de melk en boter en eventueel een snuf nootmuskaat.
Giet de zuurkool af en verdeel deze over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hier de puree over en zet de schaal een aantal minuten onder de grill tot je een mooi bruin korstje krijgt.
Eet smakelijk!

PS: van mijn slager kan ik ouderwets zuurkoolspek krijgen. Deze laat je op een heel zacht vuur in water een uur koken en hierna kook je in datzelfde water de zuurkool. Daarna snij ik het spek in reepjes en verdeel die weer met de zuurkool in de ovenschaal.

Geen opmerkingen: