zaterdag 31 december 2011

Biefstuk met Peperroomsaus

Wij hadden een biefstukje vanavond en ik heb er een heerlijke peperroomsaus bijgemaakt.

Biefstuk met Peperroomsaus
2 biefstukje
1 eetlepel peperkorrels, gekneusd (met meerdere kleuren is leuker, maar als je alleen zwarte hebt is dat net zo goed)
een scheutje whiskey of cognac
een flinke scheut koksroom of slagroom
olijfolie
boter

Bestrooi de biefstukjes met zout.Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hier de biefstukjes in ongeveer 3 minuten aan beiden kanten aan. Voeg dan een klontje boter toen en laat allebei de kanten nog een keer 1-2 minuten bakken. Leg dan de biefstukje op een bord en bedek met aluminiumfolie om ze even te laten rusten. Doe de peper bij het braadvocht in de pan en laat ze kort bakken. Voeg dan de whiskey of cognac toe en laat deze verdampen. Voeg dan een flinke scheut room toe en roer alles goed door elkaar. Als de saus voor jouw de goeie dikte heb. Leg je de biefstukjes op 2 borden en verdeelt de saus hierover.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: