zaterdag 10 december 2011

Bietjesstamppot met appel

Ik ben niet zo'n aardappeleter en meestal als we aardappels eten is het gebakken of in een stamppot. En met die berg bietjes in de koelkast was het weer tijd voor bietjes.

Bietjesstamppot met appel
500 gram gekookte bietjes geraspt
500 gram aardappels, geschild en in blokjes
1 granny smith appel, in blokjes of geraspt
50 ml melk
een klein klontje boter

Kook de aardappels tot ze gaar zijn. Doe de bietjes met de appel in een pan en laat het met het klaine klontje boter zachtjes warm worden. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Doe de melk erbij en stamp ze tot puree. Voeg de bietjes toe en meng goed.
Wij aten er een speklap bij die ik licht had ingesmeerd met mosterd en de laatste paar minuten van het bakken ook nog heel licht had bestrooid met bruine basterdsuiker.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: