zondag 18 december 2011

Pasta carbonara met courgette

Dit is niet de originele pasta carbonara, maar ik vindt hem lekker en dat is het belangrijkste. Het grootste deel van het recept komt uit de Pastabijbel met wat aanvullingen.

Pasta carbonara met courgette
150 gram pasta
1 courgette in kleine blokjes
1 sjalot fijn gesnipperd
4 eieren
60 ml creme fraiche
50 gram geraspte parmezaanse kaas
100 gram spekblokjes
En omdat ik nog wat schimmelkaas in de koelkast had ging dat er ook nog doorheen.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de spekjes uit in een hapjespan en doe er de sjalot en courgette bij en laat dit gaar worden. Kluts de eieren met de creme fraiche, kaas en flink wat peper.
Doe het eiermengsel in de hapjespan en roer goed. Zet het vuur uit en voeg ook de uitgelekte pasta toe en blijf roeren tot alles droog lijkt, maar niet te droog.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: