dinsdag 24 januari 2012

Schelpen gevuld met spinazie-ricotta mengsel op een bedje van tomatensaus

Ik zag dit recept en had ook al andere recepten gezien en het leek me erg lekker. Nou het is ook erg lekker. Wel met kleine veranderingen.

Schelpen gevuld met spinazie-ricotta mengsel op een bedje van tomatensaus


20 grote pastaschelpen
2 soeplepels tomatensaus
300 gram spinazie
250 gram ricotta
1 ei
1 handvol geraspte parmezaanse kaas
een bol mozzarella
peper en zout
een teentje knoflook fijn gesnipperd

Zet een oven op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verwarm in een wok een scheutje olijfolie en bak hierin kort de knoflook. Voeg dan de spinazie toe en laat deze slinken. Als hij geslonken is doe je hem in een vergiet en drukt het vocht eruit. Doe in een kom en voeg de ricotta, het ei, de parmezaanse kaas, peper en zout toe. Meng goed. Kook de schelpen volgens de gebruiksaanwijzing op het pak min 3 minuten. Doe ze voorzichtig in een vergiet en spoel ze af met koud water. Doe de tomatensaus in een ovenschaal. Vul de schelpen met het mengsel van spinazie en leg ze op de tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukjes en brokkel die er overheen en zet de schaal 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: