vrijdag 10 februari 2012

zuurkool gestoofd in sinaasappelsap

Dit behoort tot een van onze favorieten van zuurkool. Wij hebben het gegeten met gebakken eendenborst.

zuurkool gestoofd in sinaasappelsap
30 gram boter
1 ui grof gesnipperd
100 gram katenspek in reepjes
500 gram zuurkool uitgelekt
½ theelepel karwijzaad
1½ eetlepel suiker
200 ml sinaasappelsap van verse sinaasappels

Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin zachtjes de ui 5 minuten. Voeg het spek toe en bak nog een paar minuten. Voeg dan de suiker, zuurkool en karwijzaad toe en schep goed om. Voeg dan het sinaasappelsap toe en naar smaak peper. Breng alles aan de kook en zet de pan op een heel klein pitje met de deksel op de pan en laat alles 30 minuten zachtjes stoven.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: