maandag 2 april 2012

Bloemkool-kerriesoep

Ik had nog een halve bloemkool over van de dag ervoor, dus een lekkere soep gemaakt. De kipfilet had ik gerookt met rookmot met wat venkelzaadjes erdoor. Het gaf de kip een erg lekkere smaak.

Bloemkool-kerriesoep
½ bloemkool
1 ui, fijngesnipperd
1-2 theelepels scherpe kerriepoeder
½ kippenbouillonblokje
gerookte kipfilet
melk
een eetlepel boter
een eetlepel bloem

Kook de bloemkool in bouillon gaar. Smelt in een pan de boter en fruit hierin de ui met het kerriepoeder. Voeg de bloem toe en bak deze ook 2-3 minuten mee.
Blender intussen de bloemkool, maar hou wat roosjes apart voor garnering en houd de bouillon apart. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe aan de bloem om een soep te maken en voeg ook wat melk toe voor een romige smaak. Voeg alle bloemkool toe en de kipfilet in blokjes. Laat alles lekker warm worden.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: