Bol.com

BoekenBoeken

Gehaktpannetje met aardappel en koolrabi

Ik zocht voor een recept met koolrabi en vond dit recept. Ik had alleen geen aardappelkroketjes en bedacht een andere variant van dit recept.

Gehaktpannetje met aardappel en koolrabi
250 gram rundergehakt
100 gram champignons, in vieren
1 ui, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
1 koolrabi in blokjes gesneden
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel sambal
100 gram gorgonzola
20 gram boter
20 gram bloem
200 ml melk
500 gram aardappels
peper en zout
olijfolie

Schil de aardappels en snij ze in dunneplakjes. Kook ze tot ze gaar zijn met wat zout en doe ze in een vergiet en laat ze uitlekken.
Verhit in een braadpan die ook in de oven kan een eetlepel olijfolie en rul hierin het gehakt. Voeg ui, knoflook, champignons en koolrabi toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg het paprikapoeder toe en een scheutje water en laat het 15 minuten met de deksel op de pan zachtjes stoven. Haal hierna de deksel van de pan, voeg de sambal en wat zout toe en laat het zachtjes stoven en het vocht verdampen terwijl je de saus maakt.
Verwarm de grill van je oven.
Smelt de boter in een pan (bijvoorbeeld de pan waarin je de aardappels hebt gekookt). Voeg de bloem toe en laat dit 2 minuten zachtjes meebakken. Voeg dan de melk toe en roer tot de saus indikt. Voeg dan de gorgonzola toe en laat die smelten.
Haal de braadpan van het vuur en verdeel de aardappelplakjes over het gehaktmengsel. Verdeel hier de gorgonzolasaus over en zet de hele schotel 5 minuten onder de grill of tot er een bruin laagje is ontstaan.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)