woensdag 18 juli 2012

Italiaanse hamburgers

Ik ben geheel op de italiaanse toer en zo ook met deze heerlijke hamburgers. Je kunt ook nog fijngesneden olijven toevoegen als je wil.

Italiaanse hamburgers
500 gram rundergehakt
25 gram zongedroogde tomaten op olie, fijngesneden
1 sjalotje, fijngesnipperd
30 gram geraspte parmezaan
1 teen knoflook, geperst of fijngesneden
2 witte boterhammen
200 ml melk
1 losgeklopt ei
2 theelepels verse tijmblaadjes
peper en zout
bloem
olijfolie

Leg het brood in een kom en schenk de melk erop en laat dit 10 minuten staan. Knijp het brood goed uit en gooi de melk weg. Meng het gehakt met de andere ingrdienten op de bloem en olie na. Als het goed gemengd is. Maak je er 4 ballen van. Je wentelt ze door de bloem en met je handen vorm je er daarna burgers van en schud de overtollige bloem eraf. Je zet de grillpan heet en ondertussen grill je 4 broodjes op in de pan. Je bestrijkt de burgers met olijfolie en grilt ze 4 minuten per kant.
Je kunt een blaadje sla op het broodje leggen. Hebben wij niet gedaan en ik moet zeggen ze hebben eigenlijk niks nodig, want ze zijn heerlijk sappig.

Geen opmerkingen: