nasi a la Judith
Ik zal van te voren zeggen dat ik geen fan van Nasi, maar John wel en daardoor eten we het weleens. Deze keer heb ik geen pakje nasikruiden gebruikt, maar zelf geexperimenteerd.
nasi a la Judith
halve witte kool, fijn gesneden
1 ui, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
½ theelepel koriander poeder
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel kurmuma
1 theelepel sambal
1 eetlepel ketjap manis
250 gram roerbakreepjes varken of kip
een kop rijst
2 eetlepels arachideolie
1 theelepel sesamolie
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit de arachideolie in een wok en bak hierin het vlees aan. Voeg dan de kool, ui en knoflook toe en bak dit een minuut of 5 tot de kool is geslonken. Voeg dan de rest van de ingredienten toe en bak nog even een minuut mee. Voeg de rijst toe en roer goed door elkaar.
Eet smakelijk!
nasi a la Judith
halve witte kool, fijn gesneden
1 ui, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
½ theelepel koriander poeder
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel kurmuma
1 theelepel sambal
1 eetlepel ketjap manis
250 gram roerbakreepjes varken of kip
een kop rijst
2 eetlepels arachideolie
1 theelepel sesamolie
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit de arachideolie in een wok en bak hierin het vlees aan. Voeg dan de kool, ui en knoflook toe en bak dit een minuut of 5 tot de kool is geslonken. Voeg dan de rest van de ingredienten toe en bak nog even een minuut mee. Voeg de rijst toe en roer goed door elkaar.
Eet smakelijk!
Reacties