zondag 15 juli 2012

Risotto met vis

Dit is een recept uit Jamie's Italie en echt heerlijk. Zeker als je dol bent op vis en risotto zoals wij. Ik heb wat kleine aanpassingen gedaan.

Risotto met vis
2 zalm- of regenboog forellen
4 grote garnalen
een flink takje selderij en nog wat selderij fijngesneden
1 wortel in grove stukken
2 romatomaten gehalveerd
1 ½ liter water
5 handjes risottorijst (voor twee personen, per persoon twee handjes toevoegen)
een plukje saffraan
een kleine of halve grote venkelknol in kleine blokjes
een ui fijngesnipperd
½ theelepel chilivlokken
1 theelepel venkelzaadjes
zout en peper
sap van een halve citroen
een flinke scheut witte wijn
olijfolie
een klont boter

Doe de forel, selderij, wortel en tomaten samen met het water in een pan en breng deze tegen de kook aan. Haal na 10 minuten de vis uit de pan en haal het visvlees van de vissen af. Doe de graten en kop weer terug in de pan en laat dit nog 15 minuten trekken.
Verwarm ondertussen in een braadpan de olijfolie en boter op een halfhoog vuur. Fruit hierin de venkel, ui, saffraan en chilivlokken aan. Doe de rijst naar een minuut of 10 bij het venkelmengsel en bak hem zachtjes mee, goed omscheppend totdat elk rijstkorreltje een laagje olie om zich heen heeft. Voeg dan de wijn toe en laat deze onder voortdurend roeren verdampen. Schenk dan de helft van de bouillon door een zeef in de pan en schenk de rest van de bouillon in een andere pan. Blijf nu regelmatig in de risotto roeren tot de bouillon is verdampt en voeg vanaf nu met soeplepels de rest van de bouillon toe totdat de rijst bijna gaar is. Voeg dan de vis en garnalen toe en laat ze mee garen. Na ongeveer 3-4 minuten zullen ze gaar zijn.
Haal de pan nu van het vuur en voeg nu het citroensap en een flinke scheut olijfolie toe en roer dit erdoor heen. Verdeel de risotto oven 2 borden en schep bij ieder bord nog een soeplepel bouillon en sprenkel er wat olijfolie over.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: