maandag 27 augustus 2012

Witlof met ham en kaas

Vroeger maakte ik dit recept altijd door de witlof te koken, maar toen kwam ik een andere manier tegen van witlof bereiden en dat is veel lekkerder. Veel meer een witlof smaak. Wij eten er meestal gebakken aardappels bij.

Witlof met ham en kaas
4 stronken witlof
1 eetlepel boter
zout en peper
4 plakken iets dikker gesneden ham
voor de saus:
30 gram boter
30 gram bloem
300 ml melk
75 gram gruyere of oude kaas

Verhit de boter voor de witlof in een braadpan en bak hier de witlof in tot hij licht verkleurd, voeg dan een klein beetje water toe. Knip een rondje uit bakpapier dat groot genoeg is voor de pan. Leg dit op de witlof en doe de deksel op de pan. Zet het vuur zacht en laat een uur heel zachtjes stoven. De witlof wordt nu boterzacht. Als de witlof klaar is rol je rolletjes met de ham en doe deze in een ingevette ovenschaal.
Smelt de boter voor de saus in een pan en doe de bloem erbij en bak die droog. Voeg dan de melk toe en roer totdat hij zachtjes gaat pruttelen en gebonden is. Voeg nu de kaas toe en laat die smelten. Schenk de saus over de witlof en zet deze in de oven onder de grill totdat hij bruin is.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: