Bol.com

BoekenBoeken

Lasagne met vis, spinazie en ricotta

Lasagne is ook een van mijn favoriete recepten naast Tiramisu en ik probeer steeds nieuwe dingen uit. Ik had eerst pastaschelpen gevuld met spinazie en ricotta bedacht om te eten, maar heb er toch lasagne van gemaakt. Hij was heerlijk, maar erg vullend. Dit is genoeg voor 4 personen.

Lasagne met vis, spinazie en ricotta
2 blikken gepelde tomaten of tomatenblokjes
1 teen knoflook, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
half blikje ansjovis
1 rode peper ingeprikt
1 eetlepel tomatenpuree.
400 gram zalm in plakjes van 0,5 cm
500 gram ricotta
1 ei
3 handjes geraspte parmezaanse kaas
300 gram spinazie
lasagnebladen

Fruit in wat olie van de ansjovis de ansjovis, ui, knoflook en rode peper aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Voeg dan de tomaten toe en als het wat droog is voeg dan ook nog wat water toe. Laat dit een half uur zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
Verwarm de oven op 170 graden
Laat de spinazie in een koekenpan of wok slinken.
Meng de ricotta met een ei, peper, zout en de helft van de parmezaanse kaas.
Vet een ovenschaal in en doe tomatensaus in de ovenschaal. Leg hierop lasagnevellen. Weer een laag tomatensaus, daarop 1/3 ricotta, de helft van de spinazie en de helft van de zalm. Daarop de lasagnevellen. Dan weer tomatensaus, ricotta, spinazien en zalm. Weer lasagnevellen. Nog wat tomatensaus bovenop en hierop het laatste ricotta. Strooi de rest van de parmezaansekaas erover.
Bak de lasagne onderin de oven 30 minuten. Zet de schaal dan in het midden van de oven en zet de temperatuur op 190 graden en laat de schaal er nog 15 minuten in staan.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)