dinsdag 6 november 2012

Witte bieten risotto

In de groentetas zat witte biet en ik wist eigenlijk niet wat er mee te maken. Uiteindelijk besloot ik tot een risotto. Die ik helemaal wit heb gehouden. Een groot voordeel je kunt de witte bieten schillen en snijden zonder rode handen te krijgen. Wat wel vreemd is is dat je echt biet smaakt in iets wits en dat is vreemd.

Witte bieten risotto (2 personen)
2 witte bieten geschild en in kleine blokjes gesneden
1 ui gesnipperd
5 handjes risottorijst (2 handjes per persoon plus een extra handje)
glas witte wijn
ongeveer 700 ml groentebouillon (ik maak altijd een liter)
olijfolie
klont boter
geraspte gruyere kaas

Fruit in een grote hapjespan in wat olie de biet en de ui aan. Na 10 minuten voeg je de rijst toe en die fruit je kort mee tot ieder korreltje glanst. Doe dan de wijn erbij en laat deze verdampen/opnemen. Voeg nu bouillon toe per schep tot de rijst gaar is. Haal de pan van het vuur en voeg de boter en de gruyere toe en roer tot alles is opgelost. Serveer direct.
Eet smakelijk!

1 opmerking:

Rob Zwitserlood zei

Geweldig recept! We eten het vaak, ook heerlijk mex mix rode en gele biet!