dinsdag 11 december 2012

Coq au Vin

Deze Coq au Vin is van Lorraine Pascale en overheerlijk. Makkelijk te maken met veel herfstige smaken. Hij komt zeker vaker voor in het menu hier.

Coq au Vin
8 kippendijen
15 gram gedroogde porcini
8-10 sjalotjes, gepeld
550 ml rode wijn
olijfolie
bloem
zout en peper
140 gram blokjes of reepjes pancetta
een paar takjes verse tijm
naaldjes van een takje rozemarijn fijngehakt
1 laurierblad
1 teen knoflook fijngemalen
150 gram kastanjechampignons, schoongeveegd en in dunne plakjes
2 eetlepels bloem
400 ml kippenbouillon
1 wortel, geschild en in dunne schuine plakjes
een handvol versgehakte platte peterselie

Doe de porcini in een bakje en giet er heet water op en laat dit 20 minuten trekken. Giet af en snijdt er met een mes doorheen.
Meng bloem met peper en zout en bestuif hiermee de kippendijen. Doe wat olie in een braadpan. Bak alle 8 kippendijen aan alle kanten kort aan en leg ze op een bord.
Bak in het achtergebleven vet de pancetta tot het krokant begint te worden en doe ze ook bij de kip. Doe nu de sjalotjes in de pan en bak deze ook kort aan. Voeg tijm, rozemarijn, laurier, knoflook en champignons toe en bak dit tot de champignons zacht worden. Voeg de 2 eetlepels bloem toe en bak dit kort mee. Voeg nu de wijn en de kippenbouillon toe en roer goed door. Voeg nu de kip, pancetta en porcini toe en laat dit alles 20-40 minuten koken en voeg dan de wortels toe en laat deze nog 10 minuten meekoken. Mocht de saus wat dik zijn laat hem dan nog wat inkoken. Strooi er peterselie over. Ik heb voor de portie in de vriezer de botten verwijderd en alles goed door elkaar geschept.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: