dinsdag 11 december 2012

lamsschenkels gestoofd in wijn, chorizo en knoflook

Dit is een gerecht van Lorriane Pascale en werkelijk waar verrukkelijk. Ik had lekkere dikke lamsschenkels bij de islamitische slager gehaald. Ik denk dat je met dunne schenkels wel sneller klaar bent.

lamsschenkels gestoofd in wijn, chorizo en knoflook
4 lamsschenkels
zout en peper
olijfolie
350 ml Rioja (spaanse wijn)
250 ml balsamico azijn, goede kwaliteit
1 hele knoflookbol horizontaal doormidden gesneden
2 laurierbladeren
1-2 theelepels gerookt paprikapoeder (als je geen gerookt kan vinden kun je ook gewone nemen)
een paar zwarte peperkorrels
4 takjes verse rozemarijn
300 ml runderbouillon
125 gram zachte chorizo (ik heb hem bij de ah gevonden)
1 grote rode ui in partjes gesneden
2 wortels in dikkere plakken
1 kneepje honing

Verwarm de oven op 150 graden celsius. Kruid het lam met peper en zout. Verwarm wat olie in een ovenbestendige braadpan en bruin de lamsschenkels aan alle kanten. En leg ze op een bord of in een schaal. Doe de wijn en azijn in de pan en kook 5 minuten. Voeg nu het lam, knoflook, laurierblad, paprikapoeder, peperkorrels, 2 takjes rozemarijn en de bouillon toe. Doe de deksel op de pan, breng aan de kook en zet de pan 2 uur in de oven. Na 2 uur voeg je de chorizo, ui, wortels, rest rozemarijn en honing toe en zet het weer terug in de oven voor nog een uur.
Haal na een uur alles uit de pan op de saus na (en houdt alles warm)en laat de saus inkoken. Kruid na smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: