dinsdag 18 december 2012

Vietnamese currysaus

Toen wij pas geleden in Berlijn vietnamees aten vonden we dat erg lekker en ik heb de smaken een beetje onthouden. Ik had er krokante eend bij en John gamba's. En verder zat er gemengde sla bij. Ik heb hem deze keer met eend gemaakt.

Vietnamese currysaus
2 sjalotten, gesnipperd
1 stengel citroengras in stukken
1 appel in blokjes
40 gram verse gember in blokjes
4 dl kokosmelk
2 eetlepels currypoeder
1 limoenblaadje
5 dl groentebouillon
arachideolie

Doe een scheut olie in een hoge pan en fruit hierin de sjalotten en citroengras. Voeg de gember, appel en het limoenblad toe. Bak dit 5 minuten mee. Voeg de currypoeder toe en bak dit ook kort mee. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en laat dit 20 minuten zachtjes koken. Verwijder het limoenblad en doe het in de blender of zet de staafmixer erin en mix tot een gladde saus. Doe een zeef boven een lege pan en schenk de saus door de zeef. Proef de saus of er nog peper of zout bij moet.

Geen opmerkingen: