Bol.com

BoekenBoeken

Kipquesadillas met een oosters tintje

Quesadillas ik ben er dol op. Helaas is John er minder dol op waardoor we ze minder vaak eten dan ik zou willen, maar gelukkig bepaal ik wat we eten waardoor we ze dan weer wel regelmatig eten en het hoort voor mij bij de makkelijke maaltijd. Deze zijn met kip en wat oosterse specerijen.

Kipquesadillas met een oosters tintje
200 gram kipfilet in dunne reepjes
250 gram kastanjechampignons, grote in vieren en kleine gehalveerd
1 courgette in blokjes
1 rode ui in dunne ringen
1 teentje knoflook in dunne plakjes
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel kaneel
½ theelepel gerookt paprikapoeder
4 tortilla's
2 handenvol geraspte kaas
olijfolie
peper en zout

Verhit in een hapjespan of wok een scheut olijfolie en bak hierin de ui en knoflook aan een paar minuten. Voeg de kip toe en de specerijen en bak deze 5 minuten mee. Voeg de courgette toe en bak deze ook enkele minuten mee. Doe de champignons erbij en bak ook enkele minuten mee. Zet de pit uit.
Leg op een bakplaat 2 tortilla's en doe op iedere tortilla een kwart van het kipmengsel. Leg dit op de ene helft van de tortilla. Strooi de kaas erover en klap de tortilla's dubbel. Zet ze 3 minuten onder een hete grill tot de kaas is gesmolten. Als je ze op hebt kun je er nog 2 maken op dezelfde manier.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)