woensdag 27 februari 2013

Kipsate met satesaus

We aten deze week nasi en ik ben daar geen fan van maar met sate en satesaus kan ik ermee leven.

Kipsate met satesaus
500 gram kippendijenvlees
3 eetlepels ketjap manis
1 flinke theelepel sambal oelek
2 teentjes knoflook gesnipperd
1 sjalotje gesnipperd
2 eetlepels arachideolie
1 stuk verse gember in grove stukken
1 halve rode peper met zaadjes in dunne ringetjes
1 citroengras in dunne ringetjes
1 teentje knoflook
1 blik kokosmelk (liefst fair trade of de wat duurdere, is dikker en lekkerder)
3 eetlepels pindakaas

Meng 2 eetlepels ketjap, de sambal, arachideolie, de gesnipperde knoflook en het sjalotje en doe hier de kip bij en meng dit. Laat dit een half uurtje of langer marineren. Grill hierna de kip op een grillpan tot hij gaar is.
Doe de rest van de ingredienten in een blender en blend alles tot een satesaus. Doe het in een pan en laat het warm worden.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: