zaterdag 23 februari 2013

Varkenshaas met venkel en pasta

Ik had venkel en meestal eten we dat met vis, maar ik hoor altijd dat varken en venkel ook heerlijk zijn en ja dat klopt.

Varkenshaas met venkel en pasta
1 varkenshaas
1 venkelknol, in dunne plakjes
1 rode peper, in dunne ringetjes
1 ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesnipperd
½ theelepel venkelzaad
2 takjes tijm, fijngehakt
2 takjes peterselie, fijngehakt
1 takje oregano, fijngehakt
50 ml witte wijn
150 gram pasta
1 takje rozemarijn, fijngehakt
25 ml olijfolie + 1 eetlepel olie

Snij de varkenshaas in plakjes van 2 cm en plet elk stukje een beetje. Haal alle plakjes door de bloem die je licht gekruid hebt met peper en zout. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook aan. Voeg de varkenshaas toe en laat deze kort mee bakken. Voeg na 2 minuten de venkel, de helft van de tijm, peterselie en de rode peper toe en al het venkelzaad. Doe een scheutje witte wijn erbij en laat dit alles zachtjes stoven. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de 25 ml olie met de rest van de kruiden en de peper en de knoflook in een steelpan op een laag vuur. Als de pasta gaar is meng je de olie door de pasta en schept de pasta en het varkenshaas-venkelmengsel op.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: