zondag 13 oktober 2013

Bruine Bonensoep

In de streekbox zaten gedroogde bruine bonen en ook twee recepten voor bruine bonensoep. Ik heb de zuid-amerikaanse gemaakt met een verandering. Het resultaat was fantastisch, de sinaaspappel erg verrassend. Hij kon alleen wel een pepertje gebruiken, dus de volgende keer gaat er een rood pepertje in.

Bruine Bonensoep
200 gram gedroogde bruine bonen
150 gram spekreepjes
laurier
rasp van een sinaasappel
2 sinaasappels
een dikke plak ham van ongeveer 0,5 cm
een chorizoworst (liefst zachte)
3 tomaten
1 ui

Wel de bonen 8 uur in ruimwater in een grote kookpan.
Kook de bonen minstens 2 uur in dezelfde pan met een laurierblad. Snipper de ui, snij de chorizo in plakjes of blokjes en bak deze samen met de ui (en eventueel een fijn gesneden rode peper)  in een koekenpan tot de ui zacht is. Doe dit bij de soep. Snij de ham in blokjes of reepjes en voeg dit samen met de spekreepjes en de sinaasappel rasp ook toe aan de soep. Ontvel de tomaten, haal de zaadjes eruit en snij ze in blokjes. Haal de partjes uit de sinaasappel zonder de velletjes. Voeg de tomaten en de sinaasappel ook toe en laat nog 15 minuten koken.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: