vrijdag 1 november 2013

gestoofde kalfswangen met rcolastampot

Ik zag dat ik nog kalfswangen in de vriezer had en daar had ik toch wel heel erg zin in. Toen zag ik nog bij born2cook dat ze bij kalfssucade een rucolastampot maakte en toen was het helemaal rond. Het resultaat was smullen.
Stoofvlees van de wangen van rund, kalf of varken is zoveel lekkerder dan ander stoofvlees. Het is zoveel zachter.

Gestoofde kalfswangen met rcolastampot
2 kalfswangen
4 tomaten in stukjes
2 sjalotten in reepjes
2 tenen knoflook gesnipperd
een takje rozemarijn en tijm
laurier
tomatenpuree
boter en olijfolie
bloem
aardappels
rucola
room of melk

Verhit in een braadpan boter en olijfolie. Haal de wangen door wat bloem en bak ze aan in de pan tot ze aan beide kanten bruin zijn. Haal dan het vlees eruit en doe dan de sjalot en knoflook in de pan en bak dit kort samen aan met de tomatenpuree. Voeg het vlees weer toe met de tijm, rozemarijn en laurier. Voeg ook de tomaten toen en zoveel water dat het vlees net onder staat. Laat dit geheel 2 uur zachtjes stoven.
Kook aan het eind van de kooktijd de aardappels gaar. Giet ze af en zet de pan zonder de aardappels terug op het fornuis of neem een andere pan en doe hier een klein beetje olijfolie in. Doe nu eventueel een klein fijngesneden rood pepertje in de pan en laat deze kort bakken. Voeg dan de rucola toe en laat dit iets slinken. Stamp de aardappels tot een grove puree. Doe hem bij de rucola en maak er met wat room of melk een romige stamppot van. Voeg eventueel ook een klont boter toe.
Serveer de rucolastampot met het vlees en wat jus.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: