zaterdag 15 februari 2014

Ratatouille met Dorade

Bij de visafslag hadden ze dorade liggen en Judith kon zich niet inhouden en dacht dat visje daar gaan we wat moois mee maken. Wat geen idee, maar dat zou wel loslopen. In mijn hoofd stond iets met ratatouille gepland en ik dacht dat dat wel bij dorade zou passen. 
Thuis zocht ik op recepten voor dorade en wat kwam ik tegen allemaal recepten met een soort ratatouille, dus goed gegokt.
De dorade wordt al het ware in de oven bovenop de ratatouille gegaard en wordt echt om naar binnen te slobberen zo lekker.

Ratatouille met Dorade(2 personen)
1 grote dorade of 2 kleine
½ aubergine
½ courgette
1 paprika
1 ui, gesnipperd
3 romatomaten
een teentje look, gesnipperd
tijm
olijfolie

Verwarm de oven op 180 graden.
Fruit in wat olie de ui en de look aan. Snij de aubergine in blokjes van een halve cm en voeg deze aan de ui toe en laat zachtjes meebakken. Snij de paprika in blokjes en voeg deze ook toe en laat even meebakken. Snij de courgette in blokjes en laat deze ook meestoven. Ontvel de tomaten en snij ze ook in blokjes en voeg ze toe aan de groenten met wat tijm. Laat een minuut of 5 stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de ratatouille in een ovenschaal waar de dorade in zijn geheel in past. Doe peper en zout op de dorade en ook wat in de buikholte en leg hem op de ratatouille. Druppel er wat olijfolie over en zet de ovenschaal 20 tot 30 minuten in de oven tot de ratatouille gaar is.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: