zaterdag 12 april 2014

loempia's gevuld met rijstsalade

In de streekbox zat een heerlijke ananas en ook nog kropsla. Op vrijdag zag ik dit gerecht bij Jeroen en had gelijk zin om het te maken. Wel iets aangepast vanwege wat ik in huis had, maar het was heerlijk. De rijstsalade is zo ook heerlijk.
Rijstpapier had ik nog nooit meegewerkt, maar het is erg goed bevallen en we gaan het zeker vaker gebruiken.

loempia's gevuld met rijstsalade
6 rijstepapiervellen
een kop rijst
¼ ananas in hele kleine blokjes gesneden
100 gram gerookte zalm in dunne reepjes gesneden
handvol basilicum in dunne reepjes
2 lenteuitjes in dunne plakjes gesneden
¼ rode chilipeper in hele fijne stukjes gesneden
100 gram yoghurt
1 eetlepel ketchup eventueel meer naar smaak
1 eetlepel mayonaise
kropsla

Kook de rijst volgens de verpakking en laat hierna afkoelen. Meng de ananas, basilicum, zalm, rode peper en lenteuitjes. Meng in een kom de yoghurt, mayonaise en ketchup en breng op smaak. Meng een gedeelte van de dressing door de rijst. De rest bewaar je als dipsaus.
Zet een grote bak met lauwwater klaar. Leg een theedoek op het aanrecht. Haal grote bladeren van de sla en was deze en leg ze ook naast je klaar. Week kort een rijstevel en leg dit op de theedoek. Leg hier slabladeren op en doe er en flinke schep salade op. Sla de zijkanten naar binnen en rol de loempia strak op en leg hem op een bord.
Als ze allemaal klaar zijn kun je lekker gaan eten.
Eet smakelijk!



Geen opmerkingen: