Bol.com

BoekenBoeken

Zachtgegaarde vis in currysaus met paksoi

Het was vrijdag visdag althans deze vrijdag. Op vrijdag heb ik alle tijd om langs de visboer te gaan en daardoor eten we vaak vis op vrijdag. Verder had John zin in iets thais en dat hebben we ook even snel gemaakt. Deze keer een beetje kant en klaar, de gele curry, doordat ik daar een hele grote pot van heb en het wel een erge lekker currypasta is.
Ik heb minipakssoi gebruikt omdat deze veel mooier van smaak is.

Zachtgegaarde vis in currysaus met paksoi
een eetlepel gele currypasta
een ui
een teentje knoflook
verschillende visfilets ongeveer 400 gram
blik kokosmelk
minipaksoi
rijst

Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Ikzelf doe de absorptie methode. 1 kop rijst met 2 koppen heet water aan de kook brengen. Daarna zacht zetten met de deksel op de pan nog 10 minuten laten koken.
Snij de ui in halve ringen en de knoflook in hele dunne plakjes.
Doe wat arachideolie in een wok of grote hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de currypasta toe en bak deze ook even mee. Voeg de kokosmelk toe en roer even goed door. Voeg dan de paksoi toe en laat 2 minuten slinken.
Doe de vis in de saus en laat deze 5 minuten zacht garen in de saus.
Schep op en eet smakelijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)