Bol.com

BoekenBoeken

Zoetzure kip

Je kan er ook een pot chicken tonight voor nemen, maar wat is lekkerder dan zelf maken. Je kan dan ook nog zelf tomatenketchup maken, maar ja dan ben ik toch een beetje lui ;-)
En ik vindt ananas in blik beter voor dit recept, maar als je een verse wil slachten mag je dat van mij doen.

Zoetzure kip
800 gram kipdijfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
2 paprika's
een groot blik ananas in stukjes of schijven
200 ml tomatenketchup
een theelepel worchestershiresaus
rijstazijn
suiker optioneel

Snipper de ui grof. Fruit de ui aan in wat olie in een grote pan. Voeg daarna de kip toe en laat deze ook even meebakken. Snij ondertussen de paprika in niet al te kleine blokken en voeg deze ook toe aan de pan.
Voeg de tomatenketchup toe en 200 ml water. Roer goed door. Voeg de worchesterchiresaus en ananas toe. Het handige van schijven vindt ik dat je je eigen grootte kan kiezen van de stukjes. Laat dit alles een minuut of 20 sudderen tot de kip gaar is en breng dan op smaak met rijstazijn. Meestal is het wel zoet genoeg, wil je het zoeter voeg dan wat suiker toe of een klein scheutje zoete ketjap.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)