Bol.com

BoekenBoeken

Vriezermaaltijd en slowcooker: Osso Bucco

Zacht gegaarde kalfsschenkels in een mooie tomatensaus daarbij heerlijk romig risotto.... Yep maak mij maar wakker. Hoewel ik het als lunch of diner lekkerder vindt. En als je een beetje kan koken (voornamelijk voor de risotto) dan kan er niks mis gaan. 4 kalfsschenkels in een zak past wat moeilijk en aangezien ze bevroren aankwamen. Hebben wij die gewoon los in de vlees la gedaan. In de barcode heb ik netjes gezet dat er ook 4 kalfsschenkels uitgehaald moeten worden. Voor een iets dikkere saus kun je als je de schenkels apart houdt uit de zak. De schenkels even door d bloem halen voor ze in de pan gaan.

Resultaat was echt superzacht vlees en een heerlijke saus. Het voelde als een godemaaltijd en waarom zou je dan nog uit eten willen.

Osso Bucco (1 zak voor 4 personen)

  • 1/2 cup wortels gesneden (ca 2 wortels)
  • 1/2 cup bleekselderij gesneden (ca 3 stengels)
  • 1 cup uien gesnipperd (ca 1 ui)
  • 2 theelepels knoflook gesnipperd
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kalfsschenkels
  • zout
  • peper
  • eventueel bloem
Je kunt alles gelijk in de slowcooker doen of je doet het in een zak en vriest hem in. In de slowcooker 8 uur op low.
Ook een goede is je maakt de maaltijd twee keer. Eén keer gelijk in de slowcooker en één keer in een zak voor de vriezer. Dit bespaart geld aangezien je van wortels en bleekselderij nooit een beetje kan halen, voorkomt weer voedselverspilling. Je kan eventueel de schenkels bloemen en aanbakken in de slowcoooker of zo met de rest in de pan en dan 8 uur op low.
Maak er gremolata bij (peterselie gemengd met citroenzest en knoflook)en een mooie risotto bij en je maaltijd is helemaal af. 

Eet smakelijk!

Reacties

Shirley zei…
Dat klinkt lekker, maar ik heb een vraag over hoe het op het bord er uit ziet: zit het vlees in stukjes door de groentenprut, of snijd je het in stukken om op de borden te verdelen? Ik heb geen slowcooker dus geen ervaring hiermee.
Judith zei…
Hoi Shirley, het vlees viel van het bord, dus netjes verdelen ging wat moeilijk, maar uiteindelijk heb ik mijn best gedaan. We hadden wel beiden keren evenveel vlees ongveer.

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)