Vriezermaaltijd en slowcooker: Osso Bucco
Zacht gegaarde kalfsschenkels in een mooie tomatensaus daarbij heerlijk romig risotto.... Yep maak mij maar wakker. Hoewel ik het als lunch of diner lekkerder vindt. En als je een beetje kan koken (voornamelijk voor de risotto) dan kan er niks mis gaan. 4 kalfsschenkels in een zak past wat moeilijk en aangezien ze bevroren aankwamen. Hebben wij die gewoon los in de vlees la gedaan. In de barcode heb ik netjes gezet dat er ook 4 kalfsschenkels uitgehaald moeten worden. Voor een iets dikkere saus kun je als je de schenkels apart houdt uit de zak. De schenkels even door d bloem halen voor ze in de pan gaan.
Resultaat was echt superzacht vlees en een heerlijke saus. Het voelde als een godemaaltijd en waarom zou je dan nog uit eten willen.
Osso Bucco (1 zak voor 4 personen)
- 1/2 cup wortels gesneden (ca 2 wortels)
- 1/2 cup bleekselderij gesneden (ca 3 stengels)
- 1 cup uien gesnipperd (ca 1 ui)
- 2 theelepels knoflook gesnipperd
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 laurierblaadjes
- 4 kalfsschenkels
- zout
- peper
- eventueel bloem
Reacties